Jest oto i on! Pierwszy wpis na moim blogu!
Tutaj nie ma określonych ram. Tematów będzie mnóstwo.
Pierwszy post dotyczyć będzie moich dzisiejszych wyczynów kulinarnych, a mianowicie: baton musli <3 Jestem zwolenniczką zdrowej żywności (a właściwie to bardzo staram się nią być), chociaż czasami, w otoczeniu miliona pokus, dostaję apetyt na jakiegoś słodziaka. Dzisiaj postanowiłam upiec swój własny batonik, który może i ma sporo kalorii, ale nie są to "kalorie-pustaczki" Do mojego batona użyłam:
100g mieszanki orzechowej
garść wiórek kokosowych
bezglutenowe herbatniki z gorzką czekoladą (może być sama gorzka czekolada)
2 łyżki miodu
1 jajko (duże)
3 łyżki mąki jaglanej (zmielona kasza jaglana)
A było to tak...:
Posiekałam orzechy i pokruszyłam ciasteczka. W osobnym naczyniu roztarłam jajko z mąką, następnie dodałam wcześniej przygotowane orzechy i herbatniki. Wszystko razem wymieszałam a następnie wyłożyłam na korytko, które uprzednio wyłożyłam papierem do pieczenia. Nastawiłam piekarnik na 180 stopni i włożyłam przygotowaną masę na 20 minut.
Po wyciągnięciu batonika z piekarnika poczekałam na ostygnięcie a następnie wyłożyłam z korytka i posmakowałam!
Mój pierwszy batonik wyszedł całkiem nieźle!
Mam nadzieję, że to dobry start na blogu.
Gossip Aly
Tutaj nie ma określonych ram. Tematów będzie mnóstwo.
Pierwszy post dotyczyć będzie moich dzisiejszych wyczynów kulinarnych, a mianowicie: baton musli <3 Jestem zwolenniczką zdrowej żywności (a właściwie to bardzo staram się nią być), chociaż czasami, w otoczeniu miliona pokus, dostaję apetyt na jakiegoś słodziaka. Dzisiaj postanowiłam upiec swój własny batonik, który może i ma sporo kalorii, ale nie są to "kalorie-pustaczki" Do mojego batona użyłam:
100g mieszanki orzechowej
garść wiórek kokosowych
bezglutenowe herbatniki z gorzką czekoladą (może być sama gorzka czekolada)
2 łyżki miodu
1 jajko (duże)
3 łyżki mąki jaglanej (zmielona kasza jaglana)
A było to tak...:
Posiekałam orzechy i pokruszyłam ciasteczka. W osobnym naczyniu roztarłam jajko z mąką, następnie dodałam wcześniej przygotowane orzechy i herbatniki. Wszystko razem wymieszałam a następnie wyłożyłam na korytko, które uprzednio wyłożyłam papierem do pieczenia. Nastawiłam piekarnik na 180 stopni i włożyłam przygotowaną masę na 20 minut.
Po wyciągnięciu batonika z piekarnika poczekałam na ostygnięcie a następnie wyłożyłam z korytka i posmakowałam!
Mój pierwszy batonik wyszedł całkiem nieźle!
Mam nadzieję, że to dobry start na blogu.
Gossip Aly
Przepyszne polecam! :)
OdpowiedzUsuń